Според бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров в близко бъдеще Русия

...
Според бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров в близко бъдеще Русия
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Малко вероятно е Русия да се съхрани в сегашните си граници

Според бившия международен първенец по шахмат Гари Каспаров в близко бъдеще Русия може да загуби част от своите територии.

„ Проблемни са далекоизточните територии. Те са едва обитаеми, само че богати на естествени запаси, които се употребяват от властта за персонално обогатяване ", написа Каспаров на своята интернет страница, представен от БНР.

По негови думи към тези територии явни искания има Китай, който разполага с финанси, историческа вероятност и визия за епохи напред. Това за мен е основният въпрос – ще успее ли Русия да резервира въпреки и единствено административен надзор върху Далечния изток “, посочва Каспаров.

Той е безапелационен, че Русия в момента е империя с явно нееднородни райони. " Например Северен Кавказ и изключително Чечня мощно се отличават от сибирските или северозападните райони ", прибавя някогашният първенец по шахмат.

На своята страница Каспаров отговари на редица въпроси, сложени му от читатели, измежду които допустима ли е демократизация на Русия, за връзките си с различен изтъкнат опозиционер – Алексей Навални, за външната политика на президента Путин, за Тръмп и отношението му към Путин и Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР